Під егідою  Центру громадянських ініціатив «Восьме небо» відкрився Житомирський клуб «Руські шахмати».
Діяльність клубу сприятиме розвитку  інтелектуального потенціалу житомирян та підвищенню іміджу нашого міста.
На презентації клубу «Руські шахмати» у першій грі прийняв участь наш читач, юний інтелектуал Михайло Попрійчук,  учень 5 класу СЗОШ № 12 ім. С. Ковальчука.
Під час гри він навчався разом з іншими бачити в присутніх за ігровою дошкою не тільки суперників, але й союзників, знаходити варіанти результативних рішень на основі об’єднання позицій через взаємодію один з одним.
 «Руські шахмати» — можливість навчитись бачити ситуацію об’ємно, знаходити нестандартні рішення та розвивати нові розумові здібності людини.
Було приємно зустріти на презентації гри наших партнерів  Світлану Штатську, житомирську поетесу, директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА, Тетяну Герасимчук, члена Гуманітарної ради при Житомирській ОДА, Ірину Радченко, психолога-вихователя Житомирського ліцею сфери послуг.
Автором гри та керівником Школи «Руські шахмати» є доктор філософських наук, системолог та геополітик, громадський діяч, президент Міжнародного союзу «Зірковий Шлях», вчений Олександр Миколайович Малюта.